دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

توصيه به مسافراني که بيش از 30 روز در ايران مي‌مانند؛

در بدو ورود گوشي‌تان را رجيستر کنيد

رجيستر

سه شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۷:۰۰


با آغاز فاز اجرايي رجيستري گوشي‌هاي همراه، يکي از دغدغه‌هاي موجود مربوط به مسافران است که در حال حاضر با اعمال سياست براي برند اپل، ممکن است با آيفون وارد کشور شده و گوشي‌شان با گذشت يک ماه، در شبکه اپراتورهاي کشور قابل استفاده نباشد.

وايمکس نيوز- رجيستري يا شناسنامه‌دار کردن گوشي‌ها به عنوان راهي براي مبارزه با قاچاق توسط مسوولان ارائه شده بود که ابتدا در سال 85 کليد خورد و در دولت‌هاي قبلي اجراي ناموفقي داشت. اما درنهايت در دولت جديد، فاز نخست اين پروژه با هدف پايش کل شبکه اپراتورهاي موبايل و ثبت و مانيتورينگ آخرين شناسه‌هاي ترکيبي گوشي و سيم‌کارت که در شبکه ثبت شده، از مهر ماه و فاز دوم آن نيز با اعمال سياست براي تمام مدل‌هاي گوشي و تبلت شرکت اپل از 14 آذرماه آغاز شده و ساير مدل‌ها نيز به تدريج تحت پوشش طرح رجيستري قرار مي‌گيرند.

در اطلاعيه وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات درباره رجيستري آمده است ثبت و فعال‌سازي گوشي‌هاي مسافري براساس چارچوب ابلاغي توسط گمرک اقدام مي‌شود. گوشي تلفن افرادي که به عنوان مسافر و يا گردشگر وارد کشور شده و يا رومينگ خارجي دارند به مدت 30 روز در کشور فعال خواهد بود.

شروط لازم براي ثبت گوشي مسافران

مسافري که وارد کشور مي‌شود اگر گوشي‌اش شامل طرح باشد، مثلا در حال حاضر برند اپل، اگر بخواهد بيش از 30 روز بماند و همچنين اگر بخواهد از سيم‌کارت ايراني استفاده کند بايد فرآيندي را طي کند. اينکه در محل ورود در گمرک در سامانه اين موضوع را اظهار کرده و عوارض مترتبه و حقوق ورودي را پرداخت ‌کند. اين هزينه به ارزش کالاي وارداتي برمي‌گردد که بايد اخذ شود. پس از آن IMEI‌ در سامانه گمرک ثبت مي‌شود و مسافر مي‌تواند از گوشي استفاده کند. اما اگر اين سه شرط را نداشته باشد، مشمول طرح نيست.

حميدرضا دهقاني‌نيا -مديرکل فناوري اطلاعات و ارتباطات ستاد مرکزي مبارزه با قاچاق کالا و ارز- با بيان اينکه بر اساس قانون امور گمرکي هر کالايي که  توسط مسافر وارد کشور مي‌شود اگر بيش از 80 دلار ارزش داشته باشد، بايد حقوق ورودي آن پرداخت شود، اظهار کرد: در حال حاضر اين حقوق ورودي براي تلفن همراه پنج درصد است که به کسب‌وکار ثبت شماره تلفن همراه در شبکه برنمي‌گردد و قانون گمرک است. اين کار براي جلوگيري از راه‌هايي است که قاچاقچيان بخواهند با استفاده از مسافران اقدام به واردات گوشي‌هاي غيرمجاز کنند.

گمرک ايران در راستاي ايجاد شفافيت و احترام به حقوق شهروندي و دسترسي آزاد به اطلاعات، با اعلام قيمت واقعي گوشي‌هاي تلفن همراه در طرح رجيستري گفته است: خريداران گوشي‌هاي تلفن همراه در زمان استعلام کد شناسه بين‌المللي (IMEI) مي‌توانند از قيمت واقعي اين گوشي‌ها که در گمرک تعيين و بر مبناي آن حقوق ورودي اخذ شده است، اطلاعات مربوط به تاريخ واردات گوشي تلفن همراه و حتي کشور سازنده اطلاع حاصل کنند. اين اقدامات به خريداران گوشي‌هاي تلفن همراه وارداتي کمک مي‌کند تا گوشي اصل را از تقلبي تشخيص داده و قيمت واقعي گوشي تلفن همراه را به فروشنده پرداخت کنند.

گمرک همچنين با رعايت مقررات مسافري و لحاظ کردن شرايط غيرتجاري صرفا يک دستگاه تلفن همراه، با اخذ حقوق گمرکي و دو برابر سود بازرگاني و عوارض متعلقه مراتب اظهار ذي‌نفع را در سامانه مسافري از طريق گزينه ثبت اطلاعات وارد کرده و سپس مسافران نسبت به درج اطلاعات شناسه IMEI و مبالغ عوارض مربوطه اقدام کنند. در صورت عدم اظهار تلفن همراه و عدم پرداخت حقوق ورودي در هنگام ورود به کشور امکان رجيستري تلفن همراه وجود نخواهد داشت و مسئوليت آن با مسافر است.

گوشي‌ها را در بدو ورود اظهار کنيد

بنابراين بر اساس بخش‌نامه گمرک ايران، مسافريني که به کشور وارد مي‌شوند در صورتي که خارج از کشور گوشي همراه خريداري کرده باشند، موظف هستند تلفن همراه خود را در بدو ورود به گمرک محل ورود خود، اظهار کنند.

همچنين در اطلاعيه سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي درباره اجراي فاز دوم رجيستري آمده است: مسافراني که از خارج از کشور گوشي تلفن همراه يا تجهيز داراي سيم‌کارت خريداري کرده و به همراه خود وارد کشورکنند بايد شناسه بين‌المللي 15 رقمي (IMEI) تجهيز خريداري‌شده را در گمرک محل ورود خود ثبت کنند. مسافران هنگام ثبت شناسه گوشي تلفن همراه خود بايد عوارض گمرکي آن را پرداخت کرده و رسيد آن را نزد خود نگهداري کنند.

مسافران پس از دريافت کد فعال‌سازي از وزارت صنعت، معدن و تجارت بايد آن را در سامانه همتا به آدرس Hamta.ntsw.ir ثبت کنند. عوارض گمرکي و ارزش‌گذاري کالاي مسافري بر اساس ارزش‌هاي ثبت‌شده در سامانه TSC به آدرس tsc.irica.co  انجام مي‌شود. درصورت برخورد با هرگونه مشکل از جمله مشکلات گمرکي، مي‌توان با سامانه 124 سازمان حمايت از توليدکنندگان و مصرف‌کنندگان و مرکز تماس طرح با شماره 096366 تماس گرفته و يا به پورتال سازمان تعزيرات مراجعه کرد.

منبع:ايسنا

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو